Voordelen van een gastouder 

 

Tarieven:

Bij een gastouder betaalt u alleen de afgesproken uren minimaal 8). In mijn vakanties hoeft u niet te betalen. Tijdens nationale feestdagen hoeft u niet te betalen.Daardoor zijn de tarieven relatief laag vergeleken met een kinderdagverblijf.

Kleinschaligheid:

Een gastouder ontvangt niet meer dan 6 kinderen.  Er is dus veel persoonlijke aandacht voor elk kind. Veel kinderen hebben baat bij een kleine groep waar rust heerst. 

Een gastouder is het vertrouwde gezicht. Er is geen wisseling van begeleidsters.

Een gastouder zal gauw merken wanneer er iets verandert in gedrag of gezondheid omdat zij (naast de ouders) het kind vaak ziet. 

Een gastouder wordt het vertrouwde gezicht voor uw kind. Dat is voorspelbaar, dus uw kind zal er zich snel veilig voelen. Het is gemakkelijk om een band op te bouwen (ook met de ouders).

Flexibiliteit

Bij een gastouder kan meer geschoven worden met de tijden. U kunt uw kind eerder brengen en later ophalen. Als u in de file staat hoeft u niet bang zijn te laat te komen. In overleg kan uw kind zelfs mee eten. Soms mag een kind 's nachts blijven slapen. Soms is er opvang in het weekend. In overleg is veel mogelijk.

Hier is een goede communicatie van belang. Per keer zullen de mogelijkheden afgewogen worden.